Rajzolasos

A rajzaim vannak itt...főleg.

Friss topikok

  • kristoof: Való igaz,(ahogy a bejegyzésben is írtam)ez egy nagyon randa mozdony. (2010.01.04. 12:58) C változat
  • kristoof: Valóban a biztonsági színezésből maradt hátra a sárga orr.Szerintem lehet kezdeni valamit az ered... (2010.01.04. 12:58) Flörtöljünk!
  • kristoof: Szerintem a koszolódás csak a MÁV-nál probléma!(Sok vasútnál van fehér színű vontatójármű!)De az e... (2009.12.26. 17:59) B változat
  • kristoof: Természetesen!Hamarosan addig nem is teszek fel új posztot!:) (2009.12.16. 22:38) A TRAXX
  • Miszter07: Nekem tetsz! (2009.11.04. 22:30) Bézé a 601-es

Linkblog

HTML

C változat

2009.12.25. 00:18 | kristoof | 2 komment

Ezen a terven is a fehér színé a központi szerep. (Mondtam, hogy szeretem! :))) Ezüst sáv fut végig a tetőn és egy kis "cirmiséget" (V43 3...) is vittem a dizájnba. Ennél a változatnál a legerőteljesebben az oldalsó csík érvényesül! A hagyományokhoz híven a gép teljes homlokfelülete sárga.

Hát ez lenne a három terv! Akinek kedve és ideje kommentben elküldheti melyik tetszik neki legjobban! A poszt írásakor 4-1-1 az eredmény. A B változat fej hosszal vezet! Boldog karácsonyt mégegyszer minden kedves olvasónak!

 

B változat

2009.12.25. 00:09 | kristoof | 2 komment

Itt alapszínnek az ezüst szürkét választottam mert nagyon megtetszett az ITL mozdonyain! (De szerintem ez lehetne akár fehér is.) Úgy gondoltam,hogy ez egy igazán különleges terv legyen ami nem hasonlít egyetlen más vasúttársaság mozdonyára sem! Remélem siekrült! :)))

A változat

2009.12.25. 00:00 | kristoof | Szólj hozzá!

Mivel karácsony van, így meglepetésként az Indóház hasábjain is megjelent TRAXX színterveket mutatom meg, három külön posztban; egy kis magyarázattal.

Megpróbáltam kicsit újat belevinni a színezésbe, de valamelyest megtartani a hagyományokat is. Mivel a mozdony egy picit széttagolt ezért nem egyszerű igazán jól színezni! Ezért fehérre színeztem a nagy oldalsó felületet mert nekem tetszenek a nagy világos felületű járművek, (Például buszokon is jobban mutat a fehér alap.) és jól harmonizál a MÁV csoport (sárga-kék) színeivel. Az is fontos,hogy így könnyebben lehetne belőle Werbelok.

A TRAXX

2009.11.27. 00:04 | kristoof | 2 komment

A 80-as évek elejétől kezdve a MÁV és később a leányvállalatai sem álltak a járművek színezését és színterveit illetően a helyzet magaslatán. Ez alól üdítő kivétel volt a 3 darab Samu. Sajnos minden egyes beszerzésnél más-más színű járművek érkeztek, így igen tarka flotta alakult ki. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy járművekkel 3 cég is rendelkezik a MÁV csoporton belül így mindenki a saját arculati elemei szerint, festi járműveit. Ez a MÁV Cargo gépeinél nem is olyan nagy probléma, mert azok normál esetben csak tehervonatokat vontatnak. (Egyébként is szépek azok a Taurosok.) Sajnos a MÁV-Start állományában lévő járművek mutatják a legváltozatosabb színösszeállítást, ami azért probléma, mert halandó ember ezekkel a járművekkel találkozik legtöbbször. Az egyébként nagyon jól és egyedien dekorálható motorvonatoknál a színezések „Germanizálódtak” ami még elfogadható lenne, ha a Flirt-ök nem kapják meg ugyanazt a színezést, amelyet a Desiro-k is megkaptak! Ezzel felrúgták azt a 30 éves hagyományt, miszerint a Diesel járművek pirosak, a villannyal hajtottak pedig kékek. A Trakció gépei szerencsére egyelőre nem estek áldozatul ennek. Ami jó jel, hogy a hamarosan érkező 25 Traxx színezési tervén megmaradtak a tradicionális színek. Mivel új cégről van szó, teljesen újra kellene gondolni a színterveket! Még pedig úgy, hogy egy teljesen új, jól elkülöníthető színséma kerüljön fel a mozdonyokra, de a hagyományos elemeket is megtartva. Valamint, ha kell bármilyen mozdony típusra felkerülhessen, akár a Dieselekre is. Így született meg nálam a MÁV Trakció által rendelt Traxx mozdonyok színezési terve.

Az alábbi képen a Trakció terve látható!A jövő héten megjelenő Indóházban pedig az én terveim!:)

 

Egyedi városi emeletes

2009.11.11. 08:58 | kristoof | Szólj hozzá!

Ez a rajz sem most készült. Hanem régebben. Amikor még volt Ikarus Egyedi. Sajnos az Egyedi akkor sem gyártott túl sok emeletes buszt amikor még létezett! Városi emeletes buszt meg egy darabot sem! Gondoltam mi lenne, ha mégis gyártanának (akkor még ezt gondoltam hisz a bezárás még messze volt) és vajon hogyan nézne ki? Mivel baromi kiváncsi voltam az eredményre ezért egy kissé elnagyoltam a rajzot. Egyszerű ceruzarajz egyébként és természetesen szeretett Volánom "színeiben" pompázik! De szép is lenne 5-6 ilyen busz Nyíregyházán! Még presztízs értéke is lenne... Na, de nem sírok tovább. Beszéljen a rajz! :))

Színtervek

2009.11.05. 10:28 | kristoof | Szólj hozzá!

Néhány évvel ezelőtt sem nagyon bírtam magammal és (amint az az előző bejegyzésekből is látszik) elképzeltem,hogy milyen lehetne néhány közlekedési cég színterve. Az alábbi három terv is így született. Az elsőt a Hajdú Volán-nak szántam ugyanis szerettem volna egy kis egyediséget varázsolni a sok fehér autóbuszukra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A követkeő képen két féle változat is van.Ez az eredeti Szabolcs Volános díszítés kissé tovább gondolva és divatosabbá téve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A harmadik pedig a Szegedi Közlekedési Társaság egyik 280-asa lenne. (Amit én természetesen Classic-osítottam:))) Ez a színterv nekik is nagyon tetszett! De sajnos nem lett belőle semmi. A közlekedési cég színeit meghagytam, ahogy a többi rajznál is.

Bézé a 601-es

2009.11.04. 21:14 | kristoof | 1 komment

Mivel a nyár folyamán főleg vonatokat rajzoltam az Indóháznak ezért újra vonatos téma lesz a mai bejegyzés tárgya... Vagyis tulajdonképpen nem! Hisz ez egy Ikarus. Vagyis jobban mondva ez a Ganz-Ikarus kooprodukció terméke, ami nagy szomorúságomra csak 1983-ban lett bemutatva amikorra már sajnos a MÁV szerzett be motorvonatokat 1979 és 1981 között. (Ezek lettek a kis piros döcögő szerelvények sok-sok mellékvonalon! Igen azok kis piros szörnyetegek vastag sárga csíkkal!A könyebb azonosítás érdekében egy ilyen képet is beteszek!:))) Nagy Gábor készítette a képet!)  Én csak elgondolkodtam, mi lett volna, ha a MÁV pár évvel elhalasztja a jármű beszerzést? Akkor mondjuk az alábbi rajzon lévő vonat közlekedett volna 1990-ben?? Ezt próbáltam visszadni a képen amint épp a 113-as vonalon döcög a Bzmot 601-es.

Kombiné, kombiné a sárga kombiné!

2009.11.03. 09:47 | kristoof | 1 komment

Ezt a rajzot a nyár vége felé rajzoltam. (Szolgálati közlemény:Zoli!Ha így írok akkor jó lesz?:)))) Na szóval a képen a méltatlanul oly sokszor támadott Combino Supra NF12 Budapest típusú villamos látható amint megérkezik a Nyugati téri megállóba. A kép érdekessége, hogy amíg maga jármű színes addig a háttér fekete-fehér (hivatalosan szürke árnyalatos:)). Ez a kép (és még jó pár másik) a decemberi Indóházban is benne lesz! Nem kevés munkám van benne! Szóval leszólni nem ér!:))) Minden tiszteletem az öreg Eiffel bácsié, tényleg nagyon szép pályaudvart tervezett, de rajzolás közben néha eszembe jutottak a szülei. Főleg anyai ágon!:)) Ilyen lett.

Megy a gőzös

2009.11.02. 11:09 | kristoof | Szólj hozzá!

Ezt a 424-est még valamikor a hetvenes években festettem...na jó egy kicsivel később,de olyan rég volt,hogy alig emlékszem rá!(Kábé 4 éve!:)))Egyébként rézkarc tervnek készült és pár nyomtatást is összehoztam!Valahol a rézlemez is meg van,de most nem ez a lényeg,hanem az elkészülés módja!Nem valami nagy ördöngöség amúgy egyszerű volt mint a faék!Először is ceruzával meg rajzolgattam,hogy mi hová kerüljön.Majd fekete tintával(amit a világos és sötét árnalatoknak megfelelően vízzel hígitottam)megfestettem.Mondtam,hogy egyszerű!:))

itt van az ősz, itt van újra...

2009.11.02. 09:49 | kristoof | 2 komment

...de egyáltalán nem kedves én nekem!Jobb volna,ha 47 celsius lenne még mindig,de sajnos a mi éghajlati övünkben erre vajmi kevés az esély!(Erre mi felénk váltják egymást az évszakok!:))De sebaj amíg a globális felmelegedés eljut arra szintre,hogy ősszel,télen és tavasszal is 30 egynéhány fok legyen addig legalább a rossz idő és korai sötétedés hatására van időm rajzolni!Reményeim szerint a blog olvasók nagy örömére!:))

Ezen évad első rajza ami életem első 100%-ig fotósoppal készült alkotása az új Credo buszt ábrázolja egy kissé átalakítva és csuklós formában!Nagyon nagyon nem tetszik az eredeti eleje sem és a hátulja sem ezért a rajzomat úgy alakítottam át,hogy valamennyire busz kinézete legyen!Az első kép az én változatom a második pedig az eredeti és az index készítette.(Nekik egyszerűbb dolguk volt!:))

Csárdzser

2009.03.27. 11:38 | kristoof | 2 komment

Sajnos most nem igazán van gép amin nagyon tudnék képeket feltölteni ezért még egy hétig helybenjárás van.De azért megpróbálok kicsit sűrűbben feltenni valamiket.Ez a rajz ma reggel lett kész.Gondoltam rajzolok egy "rendes" rendőrautót magyar színekben.Ez lett belőle...jól mutatnak rajta a Magyar színek.Azt hiszem fogok még ilyet rajzolni...mármint nem Charger-t,hanem Magyar rendőrautót.

A Zűr rakéta

2009.03.23. 09:37 | kristoof | Szólj hozzá!

Ezt a rajzot egyszer valamikor kezdtem el és sajnos az a fotó amiről elkezdtem eltűnt.Így csak nagyvonalakban hasonlít az Atlantisra.(Értsd:a rajz baromi pontatlan!)Persze az internet segíthetet volna,de órákon keresztül nem nézegethetek egy monitort,hogy minden pontosan a helyére kerüljön.Sajnos a háttér sem lett tökéletes mert régen még nem tudtam,hogy hihetőbb az ég,ha nem függőlegesen,hanem vízszintesen húzogatom a ceruzát.Szóval,ha ezt a rajzot a repülős barátaim meglátnák egy világ omlana össze bennük!:))) De tény ami tény legalább látványos rajz lett.

"Én adom a nyuszikat!"

2009.03.20. 10:51 | kristoof | 3 komment

Most megint elkanyarodom egy kicsit.Ha jól emlékszem az ilyen rajzokat krokinak neveztük még amikor megpróbálták belém verni,hogy hogyan kell rajzolni:))))Ez utóbbi kevésbé sikerült viszont van köztük olyan rajz amit szívesen megmutatok.Ezen a képen épp nyuszik vannak.Ha jól emlékszem akkor az egésznek semmi értelme nem volt mert a lényeg a mozgás ábrázolása lett volna.Ezek meg az istennek sem mozogtak csak vakaróztak meg néztek engem...biztos nagyon vicces lehettem számukra,ahogy épp idegösszeomlást kapok a passzivitásuk miatt.

"Újra itt van, újra itt van..."

2009.03.20. 09:15 | kristoof | Szólj hozzá!

Megint csak azt tudom mondani,hogy nagyon frappáns cím jutott eszembe:))) Volt egy kis technikai problémám ami időközben majdnem megoldódott.

Ma egy régi nagy ötletemnek (vagy inkább álmom??) egyik képviselője látható az alábbi képen.Gondoltam egyszer én naív,hogy,ha nyerek a lottón akkor veszek egy alant látható SETRA-t és Volánt nem kímélve Budapestre fogom szállítani a népeket Nyíregyházáról. Az ötlet annyira jónak tűnt,hogy nem mondtam el senkinek!Viszont a Trans Tour belelát a fejembe mert ők megcsinálták.Igaz 4 SETRÁT is vettek.Lényeg a lényeg,ha én nyerek a lottón akkor most így nézne ki az a busz amivel az embereket hurcolom a Szabolcsi megyeszékhely és a főváros között.Megjegyzem:sosem lottóztam...

Más vizekre...

2009.02.12. 11:46 | kristoof | Szólj hozzá!

Megint eltelt néhány nap.Ugyanis rajzolásban vagyok.Most épp az évekkel ezelőtt elkezdett Atlantis űrrepülőgép startjával szenvedek.Ezért egy másik hepp-emről teszek fel egy képet a rendőrautó modellek gyűjtéséről.Ennyi van egyenlőre.Szóval alakul.Valamint az új Alstom metrót színeztem át tegnap éjjel mert nem tetszik a fekete-fehér színe.(Mondjuk a képet "csórtam" remélem nem fog haragudni aki retusálta!)Szóval lényeg a lényeg,ha a felső képen látható metró kocsi fog járni a 2-es metró alagútjában igencsak szomorú leszek!Ja!Az alsó képet (a csíkosat) én csináltam:))))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pihenőztem

2009.02.09. 10:13 | kristoof | Szólj hozzá!

A múlt heti megerőltető kemény rajzolás után egy-két napot pihenőztem:)))(Pontosan hármat!:)))Ma újabb gyöngyszemeket teszek fel,hogy pontos legyek hármon rajzot is(három nap pihenő volt,behozom a lemaradást),igaz a rajz az enyhe túlzás;ezek vázlatok.Az SZKT-nak készültek ezerkilencszáznagyonrégen:)).Ha elfogadják valamelyik tervet akkor most nagyjából így néznének ki az SZKT buszai...vagyis a három közül valahogy!Sajnos előre lépés nem nagyon van ez ügyben,eddig,de hátha lesz majd vala vele valami.

Elkészült!(Utolsó race)

2009.02.05. 10:46 | kristoof | 7 komment

Na pár napos megfeszített tempóval végre elkészült a Samu rajza.Tegnap már csak fél háromig rajzoltam,de legalább megérte... azt hiszem.

Hogyan készül?? (Negyedik race)

2009.02.04. 16:35 | kristoof | Szólj hozzá!

Most csak hajnali kettőig rajzoltam a Samu-t.Eddig jutottam egy nap alatt.Olyan 80%-os a rajz.Ez lett volna az első,olyan rajzom,amelynél számolom az időt,hogy hány órát vesz igénybe az elkészülte...na ezt a 12.-ik óránál elfelejtettem... magyarul fogalmam sincs,hogy mennyi időt vesz/vett igénybe?!:))))A felső-meg a mindenféle vezetékekkel viszont biztosan elszórakozom még jónéhány órácskát!:)))

Hogyan készül?? (Harmadik race)

2009.02.03. 10:54 | kristoof | Szólj hozzá!

Hajnali háromig szenvedtem és csak egy szellemvonatot sikerült összehoznom!:)))...eddig.Az épületek rajzolása a sok ablak miatt nagyon pepecs munka.E miatt jutottam csak ideáig.Biztosan nem lesz kész még ma sem a rajz,de remélem már célegyensbe jutok!

Hogyan készül?? (Második race)

2009.02.02. 13:33 | kristoof | 4 komment

Egy jó fél napos munkával eddig jutottam.A vázlat a vége felé nagyon átláthatatlan lett.Ezért kénytelen voltam átindigózni egy másik lapra.Remélem sikerül ma befejeznem,de nem sok reményt látok ezen cél elérésére:((

Hogyan készül?? (Első race)

2009.02.02. 10:29 | kristoof | Szólj hozzá!

Elkezdtem a "Samut".Nagyon nagy vonalakban meg van mindennek a helye.Azonnal látszik a vázlaton,hogy semmi sincs jó helyen:)))Ezért most következik az igazán idegtépő munka sok vonalzózással!Ez alatt a fázis alatt sokszor el szoktam veszteni a fejemet és még biztosan vagy hatszor újra kezdem csak gondoltam beteszem az első vázlatot,hogy látszon miből lesz a cserebogár!Ráadásul még le kell kicsinyíteni az egészet,hogy beférjen majd valami képkeretbe.

FauVé nap öt

2009.02.01. 20:10 | kristoof | Szólj hozzá!

Elérkeztük a mai utolsó versenyzőnkhöz!Ez egy Féton.Baromira tetszett amikor megjelent a piacon.Hatalmas késztetést éreztem,hogy le kell rajzolnom!Ez lett belőle.

FauVé nap kvátró

2009.02.01. 18:47 | kristoof | Szólj hozzá!

Szintén egy régi-régi rajz.Ez is körülbelül 10 éves...vagyis pontosan annyi!:)))Ez volt az első rajz,amelynél azért többé-kevésbé már sikerült elipsziseket is rajzolni.Ez is mint az előző rajz igazi Krisi tuningos!:))))Ja!Amúgy ez egy 4-es GOLF.(Igaz ASTRA nem lehet hiszen FaúVé nap van!)

FaúVé nap tri

2009.02.01. 17:15 | kristoof | Szólj hozzá!

Ez a rajz sem most készült.Nem is tegnap...de nem is azelőtt:))Szóval valamikor.A gyengébbek kedvéért elárulom,hogy ez a PÓLÓ egy kicsit fel lett tuningolva saját szájízemnek megfelelően.Magyarul ilyen PÓLÓ valójában nincs!Egyebet nem tudok elmondani.

FaúVé nap tú

2009.02.01. 14:36 | kristoof | 2 komment

Kincskereső Kisködmön.Azért gondoltam ezt az oly régi ifjúsági regényt felelveníteni mert van benne egy olyan rész amikor a főhős a befagyott abalaküvegre felírja,hogy KINCS.Sajnos a kis főhős a művelet közben egy apró bakit ejtett.A KINCS szóban az S betű fordítva került az ablakra.Na mármost ez a rajz 7éve készült és itt ugyanez a baki fordult elő!Az S betű fordítva került a motorháztetőre.(7 év alatt egyszer sem vettem észre,de a barátnőm résen volt és megjegyezte,hogy jól van felírva az S betű...egy világ omlott össze bennem.Még gondolkodom a szakításon emiatt!)Talán majd pár év múlva így nagyobb értéket képvisel a rajz!:))Ez azon kevés rajzaim egyike amibe befért egy kis fotosopp,de épp csak annyi,hogy felkapcsoltam a fényeket!